Je denkt misschien, wat is een balayagekapsel precies, en waarom is het zo'n populaire haarstijl? Dat lees je hier!

Wat is een balayage?

Veel mensen denken dat ze weten wat een balayagekapsel precies inhoudt, maar de details ontbreken vaak in deze uitleg. Het is eigenlijk vrij simpel. Met een balayagekapsel zorg je voor een natuurlijk kleurverschil in de haren, zodat je wat meer speling en dynamiek in je kapsel krijgt. Het is een subtiele manier om meer diepte in je haar te creëren. Een balayagekapsel is daarom ook een goede uitkomst voor mensen met wat dunner haar. Op deze manier kan je voor meer diepte in je haren zorgen, en je hebt minder haren nodig om een bepaald oppervlak te vullen. Een balayagekapsel is een fijne manier om kennis te maken met het verven van je haar als je hier nog wat onwennig over bent. Je begint immers met een klein deel van je haren. Als het dan bevalt, kan je dit verder uitbouwen.

Waar komt de naam vandaan?

Balayage is afkomstig uit het Frans en betekent letterlijk 'vegen'. Dit is nou net precies het effect van deze haarstijl. Er worden namelijk lichtere kleuren als een soort van korte vegen op het haar aangestipt. Er worden op deze manier bepaalde delen van het haar uitgelicht. Het effect ziet er heel natuurlijk uit en het lijkt bijna alsof het door de zon is gedaan.

Fris en fruitig

Allereerst is een balayagekapsel een prachtige haarstijl die perfect past bij de aankomende lente en zomer. Zo kan je kiezen voor frisse blonde vegen in je haren, die heel erg mooi matchen met een zongebruinde huid en schattige sproeten. Veel vrouwen zijn dol op het afstemmen van hun kapsel op het seizoen, en een balayagekapsel is daar het uitgelezen kapsel voor. Daarnaast is een ander groot voordeel dat het vaak gedaan wordt met blonde vegen. Dat is ook nog eens een stukje koeler. In de volle zon lopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Elke outfit knapt ervan op

Een kapsel met vegen is net wat specialer dan een effen kapsel. Zo kan je daarom een saaie outfit een grote boost geven met een balayagekapsel. Een vrij basic outfit, denk aan een witte jeans, zwart t-shirt en een bruin tasje, kan opeens heel stoer worden, als je kapsel wat uitgesprokener is dan normaal. Vind jij het lastig om een gave outfit bij elkaar te sprokkelen, dan is een balayagekapsel een goede optie om te overwegen. Zo hoef jij in de ochtend geen uren meer door te brengen voor je kledingkast, maar kan je gelijk door. Heerlijk!

Delen