Haaruitval is iets wat, als je er last van hebt, je leven behoorlijk op de kop kan zetten. Ons kapsel is namelijk een van de meest trotse kenmerken die we als mens hebben. Als er iets is wat qua gezondheid naar en pijnlijk is, is het wel uitvallend haar, wat uiteindelijk in totale kaalheid kan resulteren. Gelukkig zijn er methoden en trucjes om iets tegen haaruitval te doen. Lees in dit artikel hoe je haaruitval tegengaan kunt!

Haaruitval tegengaan? Maak gebruik van een geschikte shampoo
Een prima tip voor mensen die haaruitval tegengaan willen, is om een goede shampoo te gebruiken die je haar sterker maakt. Er is op dit gebied veel keuze. Belangrijk is om te kiezen voor een goed merk conditioner en shampoo met vitamines en aminozuren. Deze voeden de haarwortels, zodat je haar meer volume krijgt en voller oogt. Door deze voedende conditioner of shampoo te combineren met een periodieke hoofdhuidmassage, kun je de werking ervan nog versterken. Door je hoofdhuid zo nu en dan te masseren, verbeter je de doorbloeding en worden je haren beter gevoed.

Maak eventueel gebruik van passende medicatie
Als je systematisch met haaruitval te maken hebt, is het van belang om je huisarts te bezoeken. Deze doet dan onderzoek en kan besluiten om preventieve medicatie voor te schrijven. Twee veelgebruikte soorten medicatie zijn Minoxidil, ook wel bekend als Rogaine, en Finosteride, ook wel Propecia genoemd. Minoxidil wordt uitgeschreven in de vorm van een haarshampoo, die de haargroei een boost geeft en het haar sterker maakt. Hierdoor is de kans op uitval van je haren kleiner. Finosteride is geschikt voor voornamelijk jongere mannen en remt het haarverlies af. Het nadeel van laatstgenoemde middel is dat het pas na enkele maanden gebruik goed werkt. Verder is Finosteride minder efficiënt bij oudere mannen.

Zorg voor de juiste voeding, met voldoende vitamines en mineralen
Door gezond en gevarieerd te eten, kun je ook iets doen tegen uitvallend haar. Belangrijk is om te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt via een gezond en afwisselend voedingsschema. Onmisbare vitamines zijn de diverse B varianten en vitamine D, die goed zijn voor de haargroei en stevigheid van je haren. Verder raden we je aan om te kiezen voor eten waar genoeg ijzer, biotine, proteïne en zink in zit. Een tekort aan deze belangrijke mineralen kan leiden tot het dunner worden van je haardos en tot uitvallend haar.

Voorkom stress
Last but not least, is het belangrijk om stress te vermijden. Zorg dus voor voldoende ontspanning op gezette tijden, neem voldoende nachtrust en maak je vooral niet te druk over zaken waar je geen of weinig invloed op hebt.

Wil je meer weten over het onderwerp haaruitval tegengaan? Bezoek dan websites zoals die van Confident Haarzorg.

 

Delen