Haaruitval is voor veel mensen een schrikbeeld. Want wie is er nu niet trost op zijn of haar kapsel? Met een mooi bos haar onderscheiden we ons namelijk van andere mensen en onderstrepen we onze persoonlijkheid en ons karakter. En dan hakt haaruitval, of die nu wordt veroorzaakt door ouderdom of door een chemokuur, er enorm in. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor uitvallend haar. Een van de populairste keuze is, naast haarimplantaten, een pruik van echt haar of van namaakhaar kopen. Vooral pruiken van echt haar zijn tegenwoordig geliefd. Waarom? Heel eenvoudig eigenlijk: deze pruiksoort heeft veel interessante voordelen. Wil je weten wat de voordelen zijn van pruiken gemaakt van echt mensenhaar? Lees dan snel verder!

De echte en natuurlijke looks van pruiken van echt haar

Pruiken van echt mensenhaar hebben in vergelijking met kunstpruiken het voordeel dat ze er super natuurlijk uitzien. Wil je graag haar dat een frisse en natuurlijke look heeft, dan kun je het beste gaan voor een echte pruik en niet voor een pruik van kunsthaar. Tuurlijk: ook pruiken met kunstmatig haar zien er prima uit, maar deze kunnen de uitstraling van pruiken van echt mensenhaar of dierenhaar niet overtreffen. Echte pruiken kosten misschien iets meer, maar je krijgt er een hoop voor terug qua charme en uiterlijk!

Dag en nacht, overal en altijd een pruik dagen? Dat kan met echte pruiken!

Een interessant voordeel van echte pruiken is dat ze enorm sterk zijn en soepel. Dat betekent dat je deze pruiken dag en nacht op kunt houden. Ideaal natuurlijk als je ergens logeert, een date hebt of op vakantie bent. Bij namaakpruiken is de pruik de hele dag ophouden niet verstandig, omdat deze pruiken kwetsbaarder zijn. Nog los van dit voordeel is het met echte pruiken ook mogelijk om een zwembad of sauna te bezoeken, en daarbij je pruik gewoon op te houden. Echte pruiken zijn namelijk duurzaam en goed bestand tegen externe omstandigheden, zoals warmte en vocht. Daarbij kun je rekenen op een pruik met een interessante levensduur. Gemiddelde echte pruiken gaan doorgaans 1 tot 2 jaar probleemloos mee, als je er zorgvuldig mee omgaat. Een bedrijf dat dergelijke producten verkoopt is Confident Haarzorg.

Elke haarmodel is mogelijk bij echte pruiken

Ben je kritisch als het aankomt op je kapsel? Dan ben je natuurlijk niet de enige die dit is. Gelukkig kun je kritisch en selectief zijn als je een echte pruik gaat kopen, want de keuzemogelijkheden zijn vandaag de dag enorm groot. Of je nu voor een bobkapsel gaat, lang sluik haar of een pruik met middellang golvend haar: er is altijd wel een echte pruik te vinden die aan jouw hoge eisen voldoet.

Delen